Nisantasi MIS - Sample Dashboard

Merhaba,

Örnek olarak tasarladığım bir araştırmanın Tableau yazılımıyla görselleştirilmiş sunumunu buraya ekledim. Sunumun daha sorunsuz görüntülenmesi için sağ alttan tam ekran seçeneğini kullanabilirsiniz. Mobil versiyondan daha kullanışlı olduğun için sunumu incelemek için masaüstü versiyonu tercih edilebilir.


Sunumun girişinde de bulunabilecek bazı detaylar:

Bu araştırma sunumu, Yönetim Bilişim Sistemlerinde karar almayı kolaylaştırmanın bir yolu olarak kullanılabilecek görselleştirme yöntemlerine birkaç örnek oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Rassal olarak üretilen verilere dayalı olarak bazı tanımlayıcı istatistikler hesaplanmıştır. Örnek il olarak İstanbul seçilmiş, örneklem büyüklüğü 1067 olarak belirlenmiş ve belirlenmiş sorular için 1067 adet rassal cevap üretilmiştir.

Kategorik yanıtlar ve yaş değişkeni için uniform dağılıma uygun veriler üretilmiştir. Önem-Performans analizinde Performans değişkeni uniform iken Önem değişkeni için ortalaması 3 standart sapması 1 olan normal dağılıma uygun veriler türetilmiş ve bu skorlar 1-5 arasında tam sayıya yuvarlanarak kullanılmıştır.

Gerçek bir araştırmada, bu örneklem büyüklüğü için araştırmanın güven düzeyi 95%, hata payı 3% olacaktır.



Not: Sunumu bu sayfada görüntülemekte sorun yaşarsanız Tableau linkine buradan da ulaşabilirsiniz. Tableau profilim üzerinde ilgili çalışma gizlidir. Sadece ilgili link ile ulaşılabilir.